Avondjurken

U bent getrouwd of gaat trouwen, het feest kan beginnen! Of u bent uitgenodigd op een bruiloft maar wilt er toch erg mooi uit zien, of er is een chic feestje of gala. Dit zijn allemaal redenen om een mooie jurk te dragen. Er zijn heel erg veel verschillende avondjurken maar toch zijn er twee echte klassiekers namelijk:

Het cocktailjurkje

Dit jurkje is in de twintigste eeuw door Coco Chanel geïntroduceerd en niet meer weg te denken sinds. Het is niet precies het zelfde jurkje wat altijd terug komt, want zoals bij alles, moet je met de tijd mee gaan. Maar als we nog verder terug in de tijd gaan, was Cristian Dior de eerste ontwerpen die deze term gebruikte. Waarom het jurkje zo populair is komt door dat het flatterend, elegant, praktisch en verleidend is. De lengte van het jurkje is vaak tot ongeveer de knie, het geeft dus een vrij gevoel en je kan er zonder zorgen vrij in bewegen.
De kleur van een cocktail is ook erg belangrijk, heb je wat donkere kleur haar, dan past waarschijnlijk een donker jurkje jou het beste. Heb je donker haar met lichtere ogen, kies dan een wat donkerder jurkje met wat lichtere accentuatie. Vrouwen met een lichtere haar- of huidkleur komen vaak het beste uit de ver in een lichter gekleurde jurk.

De lange avondjurk

Door het zwierige en lange model krijgt deze jurk een extra feestelijk effect. Er zit wel een nadeel aan deze jurk, door de lengte is het niet geschikt voor alle evenementen. Voor een avondje theater, een bruiloft of een chic diner is het perfect, maar voor een verjaardag of feestje is het niet geschikt. Voor zulke gelegenheden is de cocktail of andere soort jurk beter geschikt.
Wanneer u opzoek bent naar een mooie en geschikte jurk voor een bepaalde gelegenheid kunt u contact met ons opnemen. Wij, als Y Nova, staat graag voor je klaar bij eventuele vragen of adviezen en u op de hoogte brengen met wat de huidige trends zijn. Wat belangrijke punten bij het kiezen van een avondjurk zijn, is dat jij je erg fijn in voelt, bij jou past en je er zelf mooi in voelt.

zwart-wit-cocktail-jurk-avondjurken
vrouw-rode-avondjurk-avondjurken

Wilt u een afspraak maken? Vul het formulier in!

Voor vragen, afspraken maken, opmerkingen of wat anders, kom langs bij een van de winkels of vul het contactformulier in!